December 14, 2017

Spørgsmål & svar

Ja! Alle råvarer uden undtagelse er 100% økologiske – også krydderierne. Dette går vi aldrig på kompromis med. For os er det en selvfølgelighed at bruge økologiske ingredienser og det er der flere gode årsager til.

Vores produkter produceres i Skåne og at vores produkter er KRAV certificerede er en ekstra kvalitetssikring for os og for dig. Certificeringen er svensk og er den mest kendte miljømærkning indenfor fødevarer. Den garanterer at produktet er 100% økologisk og har ekstra høje krav til indhold, dyrevelfærd, sundhed, socialt ansvar og klima. Når det gælder KRAV-certificeret kød er der eksempelvis strenge regler til hvornår og hvordan dyrene må behandles med antibiotika. Her kan du læse mere om KRAV!

Vi prioriterer altid nordiske råvarer i vores produktion. Og som eneste babymadsproducent garanterer vi altid kød, kylling og fisk fra Skandinavien. Fordi vi vil sikre bedste kvalitet i vores produkter! For eksempel anvender vi kun svensk KRAV-certificeret økologisk oksekød, som er det oksekød i hele EU med laveste indhold af antibiotika. Vi vælger vores råvarer med omhu og respekt!

Nej, vi lader i stedet de rene råvarer tage ansvaret for den gode smag og den naturlige konsistens. Vi bruger heller ikke tilsat stivelse, koncentrater eller sødemidler. Produkterne er helt naturlige og indeholder kun råvarer som du kan finde i dit eget køkken. Så når du læser på vores ingrediensliste, finder du ingen mærkelige ting som du ikke genkender.

Maden tilberedes i store gryder, doseres i de små bøtter, forsegles og varmes op i en såkaldt autoklaveringsproces, en opvarmning/kogning som skaber en naturlig konservering og gør at maden kan holde sig i stuetemperatur indtil forseglingen brydes. Emballagen kommer fra danske Superfos og har vundet priser for at bevare smag og konsistens i længere tid.

Vi har aldrig tilsat sukker i vores produkter. Der findes regler og grænser for hvor meget sukker der må være i babymad, men nogle producenter søder maden med frugtjuice og koncentrater. Det synes vi er unødvendigt. Aldrig sukker, juice og koncentrater.

Flere af vores produkter er fri for mælk/mælkeprotein. Vores vegetariske produkter indeholder dog ost. Her på vores hjemmeside kan du læse ingredienslisten under hvert produkt. Men hvis du har et allergisk barn, skal du være opmærksom på at vi ikke kan garantere at der ikke findes ”sport af” mælk – da vores produkter produceres på samme produktionslinje som produkter der indeholder mælk. Derfor anbefaler vi ikke vores produkter til meget mælkeallergiske børn.

Alle vores produkter lever ernæringsmæssigt op til fulde måltider og til Sundhedsstyrelsens anbefalinger for ernæring til spædbørn. Aldersangivelsen står på produkterne og skal ses som en anbefaling. Vores produkter indeholder råvarer som alle anbefales og kan indtages fra 6 mdr. alderen, så det kommer mest an på hvilken konsistens barnet er klar til. 
Babyer er meget forskellige når det kommer til udvikling af motorikken. Vær tålmodig – og prøv dig frem!

Lovemade produceres i Skåne af Orkla Foods som har lang erfaring med produktion af babymad, da de producerede Sempers produkter i mere end 60 år – inden Semper rykkede deres produktion til Spanien. Vi anvender økologiske og babymadscertificerede råvarer – og så lokalt og nordisk som overhovedet muligt! Vi er stolte af at være eneste nordiske producent af færdiglavede babymåltider.

Det gør vi ved at garantere 1) Nordisk produktion og prioritering af nordiske råvarer 2) Et 100% økologisk sortiment 3) Altid garanti på kød/kylling/fisk fra Skandinavien og 4) Altid naturlige produkter og aldrig tilsat stivelse.

Vi prioriterer altid kvalitet – både når det kommer til indhold og emballage. Vi ville have en emballage som både er smart, genanvendelig og miljøvenlig. SuperLock® fra danske Superfos er BPA-fri og af plastictypen PP-05. Det er en plastemballage, der har vundet flere internationale priser.
 Den fordobler eller endda tredobler holdbarheden for en lang række fødevarer. Raten for iltgennemtrængning er ekstrem lav takket været en unik kombination af membranforsegling og iltbarrierer på samtlige overflader.

Vi tænker også på miljøet og med denne type emballage er der en stor energibesparelse i transporten, da bøtterne let kan stables og vejer mindre end glas. SuperLock® emballagen bevarer smagen bedre, den kan genanvendes som tubberware og tåler både mikroovn, opvaskemaskine og frys – hvilket gør den meget convenient. Man slipper for risikoen for glasskår i maden og den er formet som en lille skål, der giver en optimal diameter, så man let kan røre rundt i maden og made den lille direkte fra bøtten.  
 
Førende babymadsproducenter i England og USA er også gået over fra glas til plastic emballage. Vi forsøger altid at følge med nye trends og lader os inspirere af hvad der rører sig på markedet.

REMA 1000 satser også på kvalitet til de små – og derfor kan du købe Lovemade i alle REMA 1000 butikker rundt om i Danmark.

Emballagen tåler mikroovn, så hvis du har sådan én skal du tage låget af, løsne plasticfilmen og varme i ca. 40 sek. Rør godt rundt så varmen fordeler sig og herved opnås optimal konsistens.

Du kan også varme maden op i en lille gryde. Og i princippet kan produkterne også gives kolde uden opvarmning, meen – maden smager bedst når den lunes og konsistensen bliver også bedst herved.

Ja. Det er rigtigt. Vores produkter er 100 % naturlige, derfor kan der forekomme afvigelse i konsistensen, præcis som når du tilbereder maden ved eget komfur. Der er også forskel på hvordan de økologiske råvarer arter sig ved de forskellige årstider. Når vi producerer i store gryder kan der være lidt forskel på om maden kommer fra top eller bund i gryden. Andre producenter tilsætter stivelse, som gør at konsistensen bliver mere konsekvent. Men vi mener at det ødelægger madens naturlighed og har derfor bevidst fravalgt dette.

Der er stor forskel på hvor meget den lille spiser. Du kan let dele måltidet så der er til flere omgange – men det anbefales kun at varme maden op én enkelt gang – så del op inden du varmer. En åbnet bøtte kan holde sig 2 døgn i køleskabet.

Lovemade er en dansk virksomhed, – skabt af en mor som satte spørgsmålstegn ved udbuddet af babymad, samt kokketeamet Mikkel Maarbjerg & Nikolaj Kirk, – som er delejere og medstiftere af Lovemade og udvikler alle opskrifter.
 
Visionen er at tage babymad til et højere niveau. Kategorien har stået stille i mange år. Det skal være muligt som forældre at kunne købe og servere et let måltid mad for sit barn med god samvittighed, som man kan stå inde for. Børn fortjener kvalitet, også de dage hvor man som forældre ikke har tid eller mulighed for at lave den selv. Lovemade er et produkt med fokus på smag, konsistens, økologi, gode råvarer og ret ernæringsmæssig sammensætning.